iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Pamětní placky na Movember s Rychlými šípy

Chceš přispívat na eStopu a sám/sama psát další články?
Nejprve se zaregistruj a pak nás kontaktuj buď v zóně iKlubovna, nebo e-mailem!

7.11.2016 09:16
Autor: Menhart, Počet přečtení: 5760

aneb co jsem po týdnu posílal emailem jako výzvu těm, co ještě váhají.
Dary pro Rychlonožku můžete sledovat na http://mobro.co/rychlonozka Darují jak důchodci, tak úžasná děvčata i jedna kadeřnice.
Placky bude možno vyzvednout po domluvě od čtvrtka. Případně je lze poslat poštou a nebo budou v omezeném množství k dostání také na Valné hromadě SPJF. Je lepší si je zamluvit dopředu na menhart@spjf.cz
 

Movember s Rychlými šípy

 je tady
Další ročník charitativní akce, kde se snažíme připomínat světu Rychlé šípy a pomáhat boji proti rakovině, probíhá celý listopad.

Kníráči Rychlonožko,

pomůžeme ti stát se

osobností Movemberu...

Letos máme 2 úkoly:
1. vybrat hodně peněz a ty vložit do nadace pod identitou člena našeho týmu - Rychlonožky a tak z něj udělat významného dárce (to je novinka). Vstup na http://mobro.co/rychlonozka
2. získat do klubu Movember s RŠ co nejvíce členů, kteří chtějí být v klubu s Rychlonožkou. Členové nemusí ani nic přispět (to je novinka), ale svojí účastí podpoří tým Movember s RŠ. Přihlášení na http://moteam.co/movember-s-rychlymi-sipy
- Přihlásit do týmu se může opravdu každý. Stačí jen chtít.
- Darovat peníze už může být pro někoho problém, protože se tak děje platbou kartou na internetu. Také letos nabízím, že pokud mi peníze pošlete na můj účet, zaplatím to kartou za vás.
- Darovat pod identitou Rychlonožky a ne pod sebou je také snadné a stačí se rozhodnout. Rychlonožka má šanci obsadit nějaké viditelné místo, pokud mu celý tým pomůže. 
 
Popsal jsem to podrobně - klikni zde
Pojďme do toho společně a ukažme světu,
jaký je Rychlonožka pašák...

Těžkej Pokondr

podporuje Movember

s RŠ

Kluci z Pokondra nám napsali pěkný dopis...
Přečti...
Letos trošku jinak
Jak se přihlásit, jak darovat, jak získat potvrzení o daru pro vašeho zaměstnavatele....
Přečti...

Dostaneme Rychlonožku

 
do První stovky?


Pomozte nám a staňte se

členy jeho klubu (týmu).

Sledovat jeho pořadí můžete ZDE
 
Já vybírám peníze ve svém okolí tak, že každému, kdo mi přispěje, věnuji naši společnou fotku na památku s mým knírem. Zkuste to taky. Je to po desetikorunách, ale jde to.
Kpt. Menhart ze SPJF
moteam.co/movember-s-rychlymi-sipy 
       LinkedIn    
Vytvořil 7. listopadu 2016 v 09:26:10 Menhart. Záznam nebyl nikdy upravován.


Diskuze ke článku

28. listopadu 2016, 08:33
Menhart (administrátor)

Menhart

Rychlonožka je aktuálně na 37. místě v ČR. Poposkočil v pořadí i díky tomu, že někteří účastníci valné hromady SPJF v Brně mu věnovali svoje proplacené jízdné do Brna od SPJF
Tým SPJF je aktuálně 82 v ČR. Konec charitativní akce se rychle blíží a závěrečné finále tradičně zamíchá pořadí, takže pokud polevíme s příspěvky, může Rychlonožka i náš tým SPJF Movember s Rychlými šípy velmi klesnout v pořadí. 
Pokud se chcete připojit třeba k darování proplaceného jízdého na VH na movemberské konto Rychlonožky a nemůžete platit kartou z internetu, napište na menhart@stinadla.cz a domluvíme se, jak to udělat jinak. Času je již málo.

25. listopadu 2016, 15:55
M

Bez tahání za rukáv

Na Foglarovských dnech nebudu, byl jsem jen na jedné valné hromadě, a stačilo mi to, na sezení po sálech nejsem stavěný. Mé zájmy o dílo JF jsou jinde. Svůj názor na Movember, jak nepřirozeně je akce pořádána, jsem napsal, víc se o tom nemíním bavit, proč taky?
25. listopadu 2016, 13:05
Menhart

Prach bídnej výsledek?

To bych neřekl. Byl stanoven asi příliš vysoký cíl - těch 25 tisíc, ale myslím si, že nižší možnosti ani nebyly. Cíl má motivovat k vyšším výkonům.
Stejně tak si třeba já řeknu, že budu mít v Modrém životě modrá všechna okénka v příštím měsíci, ale ještě jsem to nikdy nezvládl. Dám si cíl přísný a vysněný. Je to takový sen. Stejně i u Rychlonožky.

Cílem, který je už nyní splněný, je to, že sbíráme peníze na boj proti rakovině. Charitě se v SPJF věnují už jen Vánoce Tondy Pírka a jinak, myslím, nic. Skauti se angažují v Květinovém dni. Připojili se i Pionýři. Taky je to po dvacetikorunách a úplně od cizích lidí na ulici.
Movember s RŠ vybíráme mezi sebou, mezi našimi známými či lidmi, kterým děláme v této věci osvětu. Movember v našem pojetí bych tedy žebrotou určitě nenazval.

Další cíl, který se daří plnit, že se do toho zapojují lidé ze SPJF a připojují se i jiní. Teď je nás 13. Super. Třeba se příště (ale klidně i letos) připojí i další.

V neposlední řadě splněný cíl je i to, že potlačujeme sebe a věnujeme peníze pod Rychlonožkou - pro jeho ještě větší slávu a vlastně to děláme i pro Jestřába, který nás k podobným bohulibým aktivitám ve svých příbězích naváděl.

Odkaz JF je pestrý, můžeme si z něj vybírat a na valné hromadě zítra v Brně ve zprávě o činnosti si to připomeneme. Myslím si, že Jestřáb dával zvláštní důraz práci pro ostatní, pro věřejnost, pro oddíl, pro partu, pro staré lidi. Šlo mu pro morální obrodu společnosti, jak to krásně charakterizovala správkyně jeho fondu v Památníku národního písemnictví.
Bylo by fajn, kdyby naše aktivity v SPJF směřovaly stejným směrem. Tak to alespoň cítím já. Rád se z Tebou nebo i jinými o tom pobavím na Foglarovských dnech osobně. Určitě tě nebudu tahat za rukáv. :-) Rád tě, Martane z K., poznám osobně.

Šťastnou cestu všem do Brna.
25. listopadu 2016, 11:32
Martan z K.

tak dobře,

i když jsem to už napsal zkratkou "atd." v prvním komentáři. Doplňuju: Ve sdružení jsou jiné zájmy a aktivity, MUNA, kartičky, Šalinění, Lítačka, Foglarovský dny atd. Ale co se týče Movembru, tak tahle kampaň s fousama je zde ujeta, a výsledek prachbídnej. Jsem spokojen i bez Rychlonožkova bíbru, či mámení peněz, které od nás kdosi somruje neustálým taháním za rukáv.
25. listopadu 2016, 01:12
Menhart

Somrování nebo charita?

Jasně, že v SPJF se toho dělá víc než MUNA či kartičky. Napsat, že v SPJF jsou jiné zájmy a aktivity je ale fakt divný. Tak jsem na to reagoval.
Ostatně, kdyby Širokko tady NEMOBILIZOVAL, tak tato diskuze ani nevznikla.

Články, tuším, jsou jen 3 a přibývaly postupně, když bylo něco nového - třeba nám napsali Pokondři.

Čas od času informuji komentářem ostatní členskou základnu, jak si na tom náš tým stojí. Pořád myslím, že jsme v SPJF kolektiv lidí, který spolu chce sdílet výsledky své práce.
Nazdar.
25. listopadu 2016, 01:00
Čáp (administrátor)

Souhlasím s Winogou, že propagace akce Movember ze strany Menharta již hraničí se spamem. Osobně jsem nepřispěl, mám k tomu důvody, které jsem Menhartovi sdělil, a své rozhodnutí nezměním pod vlivem hromady obrázků a článků. Myslím si, že činnost SPJF je pestřejší než Movember (+ kartičky a Muna) a bylo by dobré se soustředit i na jiné aktivity (ostatně i charitativních akcí je víc než Movember).

24. listopadu 2016, 19:53
Winoga

je to dostá nátlakové. Myslím, že to vyvolává spíše opačný než očekávaný efekt. Kromě toho jsem částí SPJF a znám i jiné věci než Munu a kartičky.
24. listopadu 2016, 01:34
Menhart (administrátor)

Je nás 12, jsme 120. v týmech

a Rychlonožka je v Movemberu v ČR aktuálně na 77. místě a vzpomíná, jak s Rychlými šípy konali dobro, když pomáhali Petrovi Macháčků. Nebo jak odklízeli sníh za nemocnou domovnici, či posypávali chodníky, aby se lidi nezranili při náledí. Také pomáhali starým lidem a zachraňovali kočku, každý den v Modrém životě se snažili udělat alespoň jeden dobrý skutek nebo slavili Vánoce s Tondou Pírkem a rozdělili se s ním o své dárky. A to je jen část ušlechtilého a lidkého přístupu k okolnímu světu, který jim do příběhů vtiskl Jestřáb...

Škoda, že k těmto dobrým skutkům se někteří v SPJF nehlásí a veřejně prohlašují, že v SPJF známe jen MUNU a sběratelské kartičky. Himbajs, co ten plantážník četl ve škole pod lavicí jiného než Rychlé šípy?

23. listopadu 2016, 17:37
Martan z K.

Akce bez zájmu SPJF

Tato akce není pro cílovou skupinu členů SPJF žádnou výzvou. Od počátku je to iluze. V SPJF jsou jiné zájmy a aktivity, MUNA, kartičky atd. Cíl 25 tisíc korun byl přehnaný a naprosto nesmyslně ambiciózní. Shánění prostředků "po dvacetikorunách" od známých je z kategorie nedůstojného somrování a nedělá SPJF dobré jméno.
22. listopadu 2016, 10:13
Menhart (administrátor)

Rychlonožka v Platinum Clubu asi nebude

Pokud sesbírá 25 tisíc korun, stane se Rychlonožka z Rychlých šípů členem Platinum Club Movember, kde jsou "další odhodlaní Mo Bros a Mo Sistas".
Byl to ambiciózní cíl a zdá se, že je těžko dosažitelný, protože se s touto výzvou zas tolik foglarovců asi neztotožnilo. Rakovina prostaty nejspíše ve Stínadlech nehrozí - zde se umírá na ránu kamenem do hlavy nebo pozření odpadní vody.
Tedy ani výzvám kníratého Širokka moc naděje nedávám. Přitom posbírat dvacetikoruny od svých známých v okolí není nic náročného. Budeme rádi, když sesbíráme 5 tisíc a to už taky považuji za hodně velký cíl. Snad udržíme alespoň 0. stovku - ta bývala v klubech elitní.
Každá koruna na dobrou věc není marná a to je hlavní cíl i letošního ročníku Movemberu s Rychlými šípy.
Je super, že peníze nedarujeme pod sebou, ale pod Rychlonožkou.

21. listopadu 2016, 15:03
Širokko

Mobilisace!!!

Movember s Rychlými šípy se přehoupl do poslední třetiny - a Rychlonožkův tým zatím pokulhává za svými proklamovanými ambicemi! V týmu je členů SPJF jako šafránu z Jezerní kotliny a vybraných peněz je také jako mincí, když RŠ měly platit útratu v cukrárně o Třech králích. Haló, foglarovci: Budíček! Mobilisace!!
Vložení nového komentáře
*
*
*