iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Memoriál Jana Tleskače 2019

Chceš přispívat na eStopu a sám/sama psát další články?
Nejprve se zaregistruj a pak nás kontaktuj buď v zóně iKlubovna, nebo e-mailem!

11.5.2019 18:18
Autor: Menhart, Počet přečtení: 1916

Obrázek ke článku Memoriál Jana Tleskače 2019Během knižního veletrhu Svět knihy 2019 pořádalo Sdružení přátel Jaroslava Foglara na holešovickém Výstavišti v Praze Mistrovství světa ve vyjímání ježka z klece - Memoriál Jana Tleskače, zámečnického učně ve Stínadlech. Ve čtvrtek, v pátek i v sobotu se mohli návštěvníci veletrhu kvalifikovat do sobotního finále.

Memorial probíhal jako závěrečná akce Roku Rychlých šípů - řady akcí po celé ČR, které připomínaly 80. výročí tohoto slavného klubu. 

Podrobné zpravodajství o akci můžete sledovat na FB Memoriálu Jana Tleskače.

Během tří dnů vyjmulo ježka z klece přes 200 účastníků (asi 100 dětí a 100 dospělých) a další stovka se o to pokusila. Nejrychlejších 75 soutěžících získalo za vyjmutí ježka v čase pod 30 s kovový hlavolam ježka v kleci jako okamžitou odměnu za svůj vynikající výkon.

Mezi účastníky byli napříkladbývalý ministr financí Ivan Pilný, moderátorka Tereza Kostková, zpěvák Josef Laufer, herec Václav Vydra, kreslíř a spisovatel Pavel Čech nebo moderátor Václav Moravec (vyjmul ježka za 40 vteřin!). 
    

Do sobotního finále ve stanu Rosteme s knihou na výstavišti před Průmyslovým palácem se kvalifikovalo 20 soutěžících z každé kategorie. Mnozí byli mimopražští a dorazilo jich pouze 14. V kategorii juniorů zvítězila Andrea Sivecová z Prahy v čase 41 vteřina. V kategorii seniorů zvítězil Vojtěch Bursa z Mělníka časem 4 vteřiny. Všichni aktivní účastníci obdrželi sběratelskou raritu - pamětní pohlednici k Memoriálu Jana Tleskače s razítkem soutěže. 

Vítěz každé kategorie obdržel knihu Jaroslava Foglara Záhada hlavolamu, která právě vyšla v nakladatelství Albatrosmédia, CD knihu, kde Záhadu hlavolamu načetl David Matásek, diplom, putovní pohár s dřevěným hlavolamem a sazenici stromu ginkgo biloba, která vítězi bude zdrojem průkazních listů při pátrání ve Stínadlech.   
Výsledky finále z posledních let zde. Účastníci letošního Memoriálu Jana Tleskače zde.

Na pořízení cen a dalších nákladech se podílela Skautská nadace Jaroslava Foglara, Albatrosmedia.cz a akci pořádalo Sdružení přátel Jaroslava Foglara za významné podpory organizátorů veletrhu Svět knihy 2019. Sazenice ginkga z pecek vypěstoval Martin z Foglarova čtenářského bratrstva Divočáci a PP SPJF.

Informace o soutěži, která se prvně pořádala v roce 1941, naleznete na www.mjt.spjf.cz. Tisková zpráva SPJF k akci je zde.

Letošní ročník MJT měl mezi účastníky také soutěžící z Polska, Španělska, Slovenska, Německa a vojáky Hvězdné pěchoty, takže z mistrovství světa se stala mezigalaktická soutěž ve vyjímání ježka z klece - jeden pěšák se probojoval i do sobotního finále.


Obrázky: (c) SPJF - lze využít při uvedení zdroje. Při otevření v novém okně je obrázek ve větším rozlišení.


ON-line vysílání FTV Prima z finále MJT:

 

 

 

Vytvořil 11. května 2019 v 16:19:35 Menhart. Upravováno 8x, naposledy 11. května 2019 ve 21:44:37, Tajlor


Diskuze ke článku

15. května 2019, 00:08
Čáp (administrátor)

Senior

Zpravodaji, z tebe už je senior? Teď si připadám nějak divně, když tě pamatuju na táboře, jako nadějného zelenáče :-D

Zdravím do Mělníka a o čase 4 vteřiny na vyjmutí ježka se mně bude asi dneska (jenom) zdát.

13. května 2019, 11:22
Menhart

Výročí PP SPJF a klubů

Dnes před 15 roky - 13.5.2004 byla zapsána právní subjektivita naší Pražské pobočky SPJF.
8.5. bylo zase vyroci čtenářských klubů.

...lépe si pobočka letosni Memoriál JT naplánovat nemohla.
:-)
12. května 2019, 21:48
Zpravodaj

Děkuji Ti za gratulaci. Jsem moc rád, že se titul po letech vrací do Mělníka. Doufám tedy, že dodržíš slovo a příští rok změříme své síly! Také musím pochválit putovní poháry. Jsou opravdu moc povedené. Vojta - Zpravodaj
12. května 2019, 14:32
Jan Trojan - Roy

Blahopřání

Koukám, že se na Mělníku rodí další světový šampión - blahopřeji Vojto !!! Těším se až Ti popřeji osobně a slibuji, že budu celý rok trénovat vyjímání ježka z klece a příští rok (když se toho dožiji) změřím své síly s Tebou. Jsi borec a udělal jsi mi velikou rdost ! Roy z Mělníka.
Vložení nového komentáře
*
*
*