iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Žluté kvítky pod oknem bytu Jaroslava Foglara

Chceš přispívat na eStopu a sám/sama psát další články?
Nejprve se zaregistruj a pak nás kontaktuj buď v zóně iKlubovna, nebo e-mailem!

21.2.2019 17:29
Autor: Menhart, Počet přečtení: 1726

Obrázek ke článku Žluté kvítky pod oknem bytu Jaroslava FoglaraVe středu 20. února 2019 přivezla společnost Jitona z Třebíče nábytek do bytu Jaroslava Foglara, aby už od března mohli v bytě nerušeně pracovat zahraniční literáti a překladatelé.
Za SNJF jsem v bytě pomáhal já a tak se dostal i do vnitrobloku na zahradu a skalku, které obě patří k domu, kde Jestřáb bydlel.

Hned proti dvěřím z domu zářil kěř plný žlutých kvítků.
Jaro slaví takto svůj příchod...

Rozkvétaly i další jarní květninky na místní skalce, ale já chtěl nafotit dům a okna bytu Jaroslava Foglara ze strany vnitrobloku, protože jsem si uvědomil, že jsem ještě žádnou fotografii domu z této strany neviděl.
Také jsem byl zvědavý, kam až vede telefonní kabel po fasádě od Jestřábova stolu. :-)

Okna bytu Jaroslava Foglara jsou nahoře vlevo (lodžie s třídveřovým oknem a sítí proti holubům, trojkřídlé okna maminčina pokoje, dvojkřídlé okno kuchyně).
Telefonní kabel vede z levé strany prostředního okna až do sklepa.

Zatravněný pozemek nad skalkou také patří k domu a je to velmi milý kus přirody přímo pod okny. Možná i toto rozhodlo, že se Jestřáb s maminkou nastěhovali do tohoto domu. Zahrada je dostupná po několika schůdcích ze sklepa, kam jezdí výtah, takže stoletá maminka se sem mohla pohodlně dostat.


Neví někdo z badatelů, jestli vnitroblok a tuto zahradu JF někde nezmiňuje? Jestli nejsou nějaké fotky, poznámky v Jestřábově diáři atd. 


Foto: SNJF.cz
Vytvořil 20. února 2019 v 17:30:04 Menhart. Upravováno 3x, naposledy 21. února 2019 v 17:26:44, Menhart


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*