iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

RŠ v ukrajinštině v Havířově I.

Chceš přispívat na eStopu a sám/sama psát další články?
Nejprve se zaregistruj a pak nás kontaktuj buď v zóně iKlubovna, nebo e-mailem!

26.9.2022 19:18
Autor: lcaja.senov@cmail.cz, Počet přečtení: 403

Po úspěšné prezentaci Pouliční výstavy Rychlých šípů v ukrajinštině v Knihovně/muzeu a Základní škole v Šenově našli Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka své vděčné české a ukrajinské diváky i v Havířově.



            V měsíci září to bylo v Základní škole Gorkého. Dvacet listů formátu A3 s Fischerovými komiksy Rychlých šípů Jaroslava Foglara v ukrajinštině tam bylo vystaveno v září 2022 a setkalo se s velkým zájmem českých a ukrajinských dětí. Základní škola o výstavě informuje i ve svém webovém časopise článkem:
 
Dvojjazyčná verze Rychlých šípů pomáhá se začleněním ukrajinských žáků v Základní škole Gorkého v Havířově
            Od začátku školního roku vystavujeme ve vestibulu naší školy unikátní dvojjazyčnou verzi kultovního komiksu Rychlé šípy. Expozice se skládá z několika ukázek komiksu, stručného popisu tohoto fenoménu a informací o autorovi Jaroslavu Foglarovi.
Texty příběhů jsou napsány v jazyce českém i ukrajinském. Naše škola tak ukrajinským žákům nabízí touto přístupnou a zábavnou formou zpestření pravidelné výuky českého jazyka a malý náhled do naší kultury.
            Tuto unikátní dvojjazyčnou verzi komiksu, iniciovanou a vytvořenou spolkem SPJF (Sdružení přátel Jaroslava Foglara), naší škole zapůjčil pan Ing. Libor Čája (lcaja.senov@cmail.cz), kterému za jeho ochotu velmi děkujeme.


Vytvořil 26. září 2022 v 19:20:28 lcaja.senov@cmail.cz. Upravováno 10x, naposledy 31. října 2022 ve 14:10:53, Menhart


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*