iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

XXIV. ročník Divošského poháru: Ve vánočním derby Divoši zdolali Vyškov!

28.12.2020 20:44
Autor: Rolf, Počet přečtení: 894

Obrázek ke článku XXIV. ročník Divošského poháru: Ve vánočním derby Divoši zdolali Vyškov!Uskuteční se v roce 2020 turnaj o Pohár Dvou Divochů, nebo bude tradice po 23 letech přerušena? Tuto otázku fotbalových přívrženců rozluštily až vánoční dny. „Foglarovský fotbal“ nakonec proběhl až v netradičním zimním termínu. Plácek na kopci Holedná, ležící v brněnské městské části Jundrov, navštívil v mrazivém počasí povolený limit šesti sportovců, kteří tak utvořili dvě družstva. V moravském derby narazili na sebe dva tradiční soupeři – Divoši z Brna a Moravští Indiáni z Vyškova. Obě mužstva se na turnajích potkávají pravidelně již dvacet let a oba tábory měli před dneškem také stejný počet triumfů v Poháru DD – každý sedm! Jakou tedy nakonec přinesl zápletku XXIV. ročník turnaje v kopané, který se poprvé konal v roce 1997?

Oproti vyhřátému palouku na Pikárci, či podzimně zabarvené Oboře nás čekaly podmínky typické spíše pro Eskymáky.  Dnes by se jistě prosadil i krasobruslař Jevgenij Pljuščenko, jelikož po deštivém počasí zmrzlý povrch připomínal místy spíše klouzačku. Na hřišti se šestice odvážlivců seřadila v následujících sestavách:

11. KBS Divoši Brno: Milan, Michal Otáhal a Sova

155. KBS Moravští Indiáni Vyškov: Rolf, Red a José

Pohár DD 2020

Divoši - Vyškov 6:2 (3:0)

Branky: 3 Míša, 3 Sova - José, Rolf

Tým dvou Divochů hned v úvodu prvního utkání ukázal svá esa v rukávu. Těmi bylo v útoku řádící hbité duo mladých pušek Míša a Sova. Právě druhý jmenovaný odchovanec TJ Baník Havířov se blýskl parádní bombou do šibenice a po právu se stal kandidátem každoroční ankety o nejhezčí branku nazvanou „Zlatá kopačka“. V defenzivě Brňanů byl pak mimo dostřel nenápadně ukrytý Milan. Ten si totiž doma na sušáku zapomněl tepláky a musel tak hrát ve svátečních riflích, ve kterých pravidelně slaví třeba Štědrý den, Boží hod a jiné slavnostní okamžiky. Všichni si nejdříve mysleli, že se jedná o nějaký silvestrovský vtípek, ale kromě krabičky od dávno vypité láhve whisky Hennessey už Míla za batohu nevydoloval nic.  Každopádně tato kuriozita se podepsala také na výsledku utkání, jelikož prostřelit míčem riflové gatě bylo téměř nemožné. Po změně stran narostl rozdíl skóre již na 5:0 a teprve slepené góly Josého a Rolfa mírně korigovali první prohru. Divoši se tak dostali do trháku a byli po prvním zápase blíže k zisku poháru.

 

Vyškov-Divoši 4:5 (1:3) 

Branky: 2 José, Red, Rolf - 3 Míša, Milan, Sova

Lépe do odvetného utkání vstoupili opět hráči z moravské metropole gólem Míši. Ten od minulého roku opět trochu povyrostl a jako by nazul střelecké kopačky známé anglické značky Jamie Vardy. Poté po precizní souhře José-Red bylo sice vyrovnáno, ovšem další zásah „brněnského objevu roku“ upravil stav na 1:2.  V zápětí provětral svou riflovinu i kanonýr Míla a zaznamenal 685 gól své bohaté kariéry. Vyškováci zapnuli v tomto duelu motor na vyšší pohotovostní stupeň, měli místy i více ze hry, ale musela mrzet tristní koncovka a řada neproměněných šancí. Obstřelování branky Divochů v druhém poločase dokonal až gólem José, který zamířil přesně do odkryté branky. Stejný hráč  pak po další kanonádě vyrovnal. To když míč po Rolfově ráně nejprve orazítkoval tyčku, poté Milanovi brýle aby ho následně José doslova vsítil do ohrady a poslal málem až dolů k zastávce trolejbusu. Když už to vypadalo na remízu a případné prodloužení, nezdařilo se Divochů přečíslení a tak tu byl brejk na druhé straně. Duo Rolf-Red si vyměnilo 2x míč a bezmocný Milan kapituloval – 4:3! Výhru si však zkušený tým z Vyškova nechal v závěru vzít. Nenápadnou akci v předposlední minutě nejprve zakončil svým důrazem Sova, který vybojoval zdánlivě ztracený balón, aby pak za dalších několik vteřin využil díry v obraně hostí Michal a dopravil míč typickým angličanem do sítě – 4:5! Brňané tak tímto zlatým gólem v posledních vteřinách odvrátili prodloužení a zajistili konečnou výhru v turnaji 2:0 na zápasy.

Konečné pořadí: 1. Divoši (2-0-0 11:6) 6 bodů, 2. Vyškov (0-0-2 6:11) 0 bodů

Střelci turnaje: 6 – Michal Otáhal, 4 – Sova, 3 – José, 2 – Rolf, 1 – Red, Milan

DivošiVítězné družstvo turnaje 11. KBS Dva Divoši z Brna- Míša Otáhal, Sova a Milan

Tímto tedy fotbalový ročník 2020 skončil. V příštím roce by nás měla čekat již 42. fotbalová sezóna a v ní nejprve na jaře další ročník Poháru Bobří stopy v Silůvkách, kterým pořadatelství letos sebrala krizová situace. Poté by neměl v létě chybět fotbalový přátelák na Pikárci a podzim by měl patřit tradičně Holedné a Poháru DD. Jménem Vontské fotbalové asociace vám přeji do nového roku vše dobré a budu se při kopané těšit opět na viděnou.

Vytvořil 28. prosince 2020 ve 20:46:18 Rolf. Upravováno 3x, naposledy 28. prosince 2020 ve 23:29:34, Rolf


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*