iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Vítězem Poháru BS klub Starkoče!

17.5.2012 10:42
Autor: Rolf, Počet přečtení: 3622

StarkočPoprvé v historii se fotbalový turnaj Bobří stopy pořádaný SPJF konal mimo území Moravy. Hostitelem byla východočeská vesnička Starkoč u Náchoda, kde bylo perfektně připraveno hřiště na malou kopanou. Dorazily také čtyři fotbalové týmy a rozhodčí pan Vlček. Protože se počasí umoudřilo a déšť ustal, nebránilo nic tomu, aby sudí pískl do píšťalky a mohlo se začít hrát.

 

Výčep (Východočeská pobočka): Láďa, Bafon, Kuba, Matěj, David a kamarád

FK Chvalčov: Rolf, Pepa, Patrik, Zigi, Zdeněk, Martina, Naďa

SK Rostex Vyškov: Lukáš, Dingo, Vánočka, Zajda, Kevin, Matouš, Vráťa

FC Starkoč: nehlášeno!

 

VýčepStarkoč – Výčep 3:0

Jako první se na starkočském trávníku představil domácí tým a hráči Východočeské pobočky, hrající pod pseudonymem „Výčep“! Během první desetiminutovky byl k vidění jen jeden gól, který za svá záda pustil jinak perfektní Kuba. Ač to žlutí po přestávce ještě zkusili, nakonec se v útoku neprosadili a další dva góly Starkoče nakonec stanovily konečné skóre 3:0.

Chvalčov – Vyškov 7:1

Následně bylo v rozpisu moravské derby mezi posledním vítězem FK Chvalčov a tradičním účastníkem týmem z Vyškova. Nejprve zahrozili modří hlavičkou a poté již Pepa dvěma slepenými góly zajistil svým modrým barvám dvoubrankový náskok, který ještě zvýšil dorážkou Luňa junior. I v druhé půli skóre narůstalo a tým ze Zlínska zužitkoval každé mezery v defenzivě soupeře. Čestný úspěch alespoň zaznamenal Lukáš, držící aktuálně 7.místo v tabulce aktivních střelců.

Pepi Výčep – Chvalčov 1:3

Druhé hrací kolo svedlo proti sobě Východočechy a opět Chvalčováky, kterým zařídil vedení úvodním gólem znovu vamberský šutér Pepa. V zápětí tahali „Výčepní“ ze své sítě ještě dva kapry a vypadalo to na další debakl. Po zákroku na Bafona odpískal rozhodčí penaltu a sám faulovaný gólem do šatny ještě vykřesal naději – 1:3. Další pokutový kop namířil Rolf bombou pouze do tyčky a tak se již skóre nezměnilo.

Vyškov – Starkoč 0:5

Nadějí Vyškova v tomto zápase byla defenziva a výkon brankáře. Vánočka pochytal snad deset gólovek, několikrát mu pomohla konstrukce branky, ale i to nestačilo. Již první pumelice odražená od obou tyček zpátky do pokutového území předpověděla průběh utkání. Druhý odraz od tyčky zamířil již do gólmana a od něj za brankovou čáru. Stejná smůla jako v prvním utkání!  Stakrkočští ještě do poločasu využili dvě přečíslení a to že skóre výrazně v druhém dějství nenarostlo, bylo zásluhou bravurních zákroků, které jako by byly vystřiženy z učebnice Petra Čecha.

FK ChvalčovStarkoč – Chvalčov 0:0

O prvenství tak rozhodoval zápas dvou mužstev, který své dva předchozí duely vyhrály. Domácí se prezentovali důraznou a silovější hrou, Chvalčov naopak kombinací a rychlostí. A ta právě na Starkoč platila a tak si několikrát pomohla i zákroky za hranicí pravidel, což vyvolalo trochu nelibý ohlas na druhé straně. K vítězství po bojovném výkonu měli blíže sice hráči z Moravy, ale když brankář domácích vytáhl střelu z dálky na roh, skončilo utkání bezbrankovou remízou.

Výčep – Vyškov 3:3

V závěrečném měření sil základní skupiny se rozhodovalo o zisku alespoň třetího místa. Vyškov měl horší skóre a tak musel hrát na vítězství, hráčům ve žlutém stačila plichta. Za Hanáky a opět vyčníval zkušený Lukáš, který zachoval v koncovce chladnou hlavu a dvakrát s přehledem skóroval. Na druhé straně se nenechal zahanbit dvěma zásahy zase Bafon. Když ještě skóroval Láďa a gól po penaltě střelou od břevna vstřelil i Vánočka, skončilo to na závěr smírně 3:3.

Tabulka Poháru Bobří stopy:

  1. Chvalčov 2-1-0  10:2  7b
  2. Starkoč    2-1-0   8:0   7b
  3. Výčep       0-1-2   4:9  1b
  4. Vyškov     0-1-2  4:15 1b
  5. 

rozhodující penatlaFinále: Chvalčov- Starkoč 0:0, 1:2 na penalty!!!

O čem však nebylo rozhodnuto, byl mistr. První dva týmy měli stejně bodů i stejný brankový poměr. Zkrácené finálové utkání na 2x5 minut však branku opět nepřineslo a tak musel rozhodnout penaltový rozstřel. Zatímco za modré byl úspěšný jen Pepa, domácí střelci skórovali dvakrát a tak první místo v turnaji připadlo jim. Chvalčov od třetího triumfu po sobě dělilo opravdu málo!

 

 

 

Memoriál Pepi Bicana – turnaj o malou trofej!

Protože nám zbyl ještě čas, bylo dohodnuto, že ve zkrácených utkáních na 2x5 minut odehrajeme ještě druhý malý turnaj i s odvetami. Již bez hráčů Starkoče, kteří se rozloučili. V týmech Vyškova a Chvalčova došlo k přestupu. Za Rolfa putoval opačným směrem Matouš. Vráťa zase na hostování posílil východočechy.  V pauze jsme si dali skvělou limonádu Primátor, kterou nám zajistili sodovkárny Vlček a syn z Náchoda - oficiální sponzor pořadu "S mikrofonem za fotbalem" :

SK RostexChvalčov -Vyškov  4:4

Možná nejzajímavější utkání ze všech. Chvalčov sice souhrou bratří Luňáčků dokázal otočit z poločasového skóre 1:2 na 4:2, ale to tentokráte nestačilo. Rolf po návratu do vyškovského dresu zažil happy end jako John Uličný v Sigmě. Zaznamenal po 2,5 letech hattrick a byl u rozhodujícího souboje v poslední minutě, po němž Zdeňkova hlavička zaplavala do vlastní sítě a na světě byla překvapivá remíza.

Výčep- Chvalčov  0:2

Zlepšený výkon, ale žalostná koncovka. Tak by se dal ze strany „Výčepu“ shrnout další zápas. Dlouho to vypadalo s domácím týmem nadějně, ale trefit branku bylo snad někdy nemožné.  Hráči z vesničky pod Hostýnem naopak drželi jednobrankový náskok, který poté po individuální akci pojistil zářící Luňa junior.

VČPVyškov – Výčep  1:1

Utkání, které nabídlo plno soubojů a spíše obranářskou hru, která byla dána také ubývajícími silami. Branky na konec padly dvě a ne ledajaké. Nejprve rozjásal Vyškováky Lukáš, když ze svého repertoáru vytáhl jedinečnou střelu od půlky hřiště, která vyhnala všechny pavouky z pravého horního rohu. O dělbu bodů se nakonec postaral Láďa, který míč po zapadáčku odražený od břevna zametl nekompromisně z voleje do šibenice – 1:1.

Vyškov – Chvalčov 1:3

Tentokrát již plný bodový zisk Chvalčovu neunikl. Po první pětiminutové části hry byl stav po dvou brejcích zakončených Patrikem 0:2. Vstup do druhé půle však vyškovští zahájili fotbalovou lahůdkou, která by se neztratila ani v Premier league! Sehraná dvojice Luke – Rolf oprášila souhru a také herní situaci, kterou trénovala téměř každý den již před 13 roky! Prvně jmenovaný z pravé strany hlouby své půle nakopl míč směrem dopředu, kde si na míč naskočil Rolf a hlavičkou před brankářem ho poslal nekompromisně pod břevno! Protože však další gól padl na druhé straně a mladší z bratrského dua Luňáčků tím završil hattrick, radoval se Chvalčov.

Oscar ValdézChvalčov – Výčep 3:1

Pozadu nechtěl zůstat ani Pepa a také hattrickem se podílem na překonání dalšího soupeře. Hoši z Výčepu i tentokráte měli blízko k bodovému zisku, ale pouze jediný gól Bafona na vše nestačil. Míč se odrazil i tentokrát několikrát od tyče a tak body bral opět tým v modrých dresech.

Výčep – Vyškov 1:2

Konečně poslední utkání turnaje. Vyčerpaní hráči už jako by ani neměli síly ne jeho sehrání, ale přece jen se bojovalo o čest a také o konečné umístění. Dlouho bezbrankový stav změnil po souhře Zajda – Vánočka druhý jmenovaný střelou pod padajícím brankářem. V nastavení přišla ještě vyškovská pojistka, na které již nezměnila nic rychlá odpověď nejlepšího střelce Východočechů, který tak obstaral symbolickou tečku za sobotním fotbalovým dnem.

Tabulka Memoriálu Pepi Bicana:

  1. Chvalčov 3-1-0 12:6 10b
  2. Vyškov     1-2-1  7:10  5b
  3. Výčep       0-1-3  3:9   1b
  4. 

Tři týmyTabulka střelců dohromady:

11 – Pepa Luňáček

8 – Rolf

7 - Patrik

5 – Bafon

4 – Lukáš

2 – Láďa

1 – Vánočka, Zigi, Zdeněk (vlastní)

Po sbalení výbavy a převlečení z dresů, se kolona čtyř vozů vydává do Zlíče, kde se zastavujeme v restauraci Holzbecher, abychom se po turnaji posilnili. Na výběr bylo bohaté menu a každý sáhl většinou po české klasice. Svíčková, guláš, krkovice se zelím a nebo také smažák. U stolů se ještě rozebíraly zápasy, herní situace a panovala příjemná přátelská nálada. Jsem rád, že jsme se nakonec k uspořádání turnaje na východě Čech odhodlali a chci tímto poděkovat Bafonovi a jeho tátovi za organizaci této akce!

Na závěr chci všechny přátele kulatého nesmyslu pozvat na Divošský pohár,  který by se měl předběžně dle termínové listiny odehrát v sobotu 13.října 2012 v Brně na Holedné!

Vytvořil 17. května 2012 v 10:53:29 Rolf. Upravováno 5x, naposledy 17. května 2012 ve 14:26:18, Rolf


Diskuze ke článku

19. května 2012, 08:25
Milda (přihlášený)

Pěkné, pěkné, snad se příště budu moci také dostavit a zkontrolovat vaše sportovní pokroky!
18. května 2012, 10:58
Rolf (administrátor)

Kapříci připluli...

Děkuji pánové, články mají standart nastavený na jistou výši, jelikož je určen náročným čtenářům! Pro fotbalové fanjšmekry mužu sdělit zatím zákulisní informaci, že se chystá vydání také Fotbalového magazínu se statistikami!!!

17. května 2012, 23:06
Lada_Jezek (administrátor)

Poděkování

Rolfe díky, nádherná reportáž. Turnaj se vydařil s zas se třeba něco ve východních čechách uspořádá Usmívající se

17. května 2012, 22:17
Zandt (přihlášený)

Sportu zdar...

...a fotbalu zvlášť! :-) Článek tradičně pěkný, jen postrádám info o kapřících :-)
Vložení nového komentáře
*
*
*