iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Divoký pohár v Brně - 10. října 2009

29.10.2009 19:53
Autor: Rolf, Počet přečtení: 2016

Stejně jako loni i letos vyšel Divoký pohár na druhou říjnovou neděli. Počasí téměř stejné, slunce vidět nebylo, kopec Holedná se ztrácel někde v mlze. Po příchodu nahoru nás čekal jen nezmar Jahoda, kluci z Adamova a podmáčené hřiště. Potom se již začali trousit další sportovní nadšenci a nakonec se podařilo slepit dohromady čtyři družstva, což byl docela hezký turnajový počet. Tentokráte tedy kluby z Adamova, Brna, České Skalice a Vyškova, které předvedli perfektní výkony, k vidění bylo 48 branek a jak to vše dopadlo, čtete v naší reportáži….

Moravští Indiáni Vyškov: Rolf, Soki, Čip, Aleš, Peťa Doležel, Kahn

Divoši Brno: Milan, Orlík, Vojta, Jerry, Ondra, Jahoda

Pardálí tlapa Adamov: Migg, Rocky, Glum, Spiso, Majkl Kos, Dejv

Východočeská pobočka SPJF: Ferda, Láďa, Matěj, Kuba, David, Bafon


Vyškov – Adamov 7:1
Úvodní střetnutí bylo snad jako každý rok ve znamení oťukávání. Na vedoucí gól vyškováků odpověděl soupeř gólem z brejku a poločasové skóre 1:1 leckoho překvapilo. Papírový favorit se chytl až po přestávce a drtivou převahu zužitkoval dalšími šesti zásahy do černého. Mladí sportovní nadšenci z Adamova bojovali jako o život, leč přece jen fyzických sil nebylo nekonečně a to se podepsalo jak na obrazu hry, tak na výsledku.Třemi góly se po návratu ze zahraničního angažmá uvedl Rolf, dvakrát se mezi střelce zapsal Aleš, který čekal na gól celých šest roků!

Divoši – Východ 5:0
Další duel svedl dohromady několikanásobné mistry z Brna a nováčka turnaje, který zavítal na Holednou až z dalekých východních Čech. Domácí těžili nejen ze znalosti prostředí, ale také z výtečné obrané hry, podpořenou efektivitou v koncovce. Gól do šatny na 2:0 jako by dodal Divochům jistotu a v druhém dějství přidali ještě tři další branky. Po dvou gólech si připsali Milan s Orlíkem, dva kanonýři z elitní desítky střelců a síť rozvlnil i Jahoda, který se vydal z branky na výlet do útoku.

Východ – Vyškov 1:12
Fotbalisté Východu mající těžký zápas v nohách zaspali hned úvod utkání a v první pětiminutovce lovili hned čtyřikrát míč ze své sítě. Nezabránil tomu ani Ferda, který předvedl řadu vynikajících zákroků. Vyškovský gólostroj pokračoval i po poločase, kdy sevřeli obranu Východu na své polovině a vysílali jeden projektil za druhým směrem k brance. Nakonec z toho byl hrozivý a pro soupeře trochu krutý debakl 12:1!

Adamov – Divoši 0:12
A že se z góly roztrhl pytel potvrdil hned následující zápas. Narození potomka stejně jako u Milana Baroše bylo zřejmě jednou z příčin střelecké formy také Milana z Divochů. Do čeho brněnský kanonýr kopl, to skončilo v bráně a novopečený táta, který na jaře dosáhl bájné hranice 600. gólů vesele ničí rekordy dál! Polívčičku si ohřáli také Ondra s Vojtou, kteří skórovali dvakrát a jeden gól zbyl i na Orlíka. Konečné skóre 12:0 opět trošku diváky překvapilo, ale když to tam prostě padá, tak ani Miggovi rukavice a tygří skoky nic nezmůžou!

Východ – Adamov 4:2
Utkání o bronz tedy čekalo na dva týmy, které doposud nebodovali. Východočeši však přece jen měli ve svém středu zkušenější borce, kteří vzali zodpovědnost do svých rukou a postarali se tak o přesvědčivé vítězství 4:2. po dvou brankách si připsali dva velké talenty – náchodský Bafon a adamovský Rocky! Chladnokrevnost v zakončení prokázal „votrok“ Láďa a třešničkou na dortu byla výstavní rána Ferdy z poloviny hřiště, za kterou by se nemusel stydět ani Ruud Van Nistelrooy z Realu Madrid!

Divoši – Vyškov 3:1
Zápas, který rozhodoval o zisku trofeje se hrál na závěr a nechyběli u něj dva tradiční rivalové Divoši a Indiáni. Celky se stejným bodovým ziskem i skóre, což znamenalo, že při nerozhodném výsledku by došlo k penaltovému rozstřelu. Domácí hráli ze zajištěné obrany a čekali co vymyslí „Hanáci“, kteří se marně pokoušeli překonat výtečného Jahodu v brance. Naopak udeřilo na druhé straně, kdy po brejku dotlačil míč za brankovou čáru novic Ondra. Po změně stran se šťastnou střelou z nulového úhlu trefil Vojta a zdálo se být hotovo. Vyškov však nesložil zbraně a bušil dále do zavřených vrat! Ujala se však jen dělovka prostovlasého Péti Doležela a další šance zůstali nevyužity. Jen asi Jahoda ví jak očima vytlačil mimo míč, skákající podél brankové čáry. Definitivní podobu výsledku dal opět Vojta, který vypálil míč pod břevno a rozhodl, že i letos zůstává Divošský pohár opět v rukou domácího týmu!


Tabulka:

1. Divoši Brno 3 0 0 20:1 9b

2. MI Vyškov 2 0 1 20:5 4b

3. Východ 1 0 2 5:19 3b

4. PT Adamov 0 0 3 3:23 1b


Střelci:

9 – Milan

6 – Rolf, Kahn

5 – Aleš

4 – Vojta

3 - Bafon, Ondra, Orlík

2 - Peťa Doležel, Rocky

1 - Jahoda, Čip, Ferda, Ježek, Majkl Kos

Na závěr už patří jen poděkování všem nejen za účast, ale i za předvedené výkony! Přece jen utržit vysokou porážku a poté zvednou hlavu a bojovat dál si zaslouží uznání! Doufám že se vám tento fotbalový turnaj líbil a že se zase na jaře ve stejně hojném počtu sejdeme znovu!

Fotogalerie z turnaje:
http://dudlice.rajce.idnes.cz/Turnaj_BS_ve_fotbale_10.10.2009/

Vytvořil 23. ledna 2011 v 18:06:57 mira. Upravováno 7x, naposledy 5. července 2011 ve 20:07:57


Diskuze ke článku

7. listopadu 2009, 16:01
Rolf

Předběžně Bedřichov, travnaté hřiště kousek za vesnicí! Hráli jsem tam již na jaře 2006 a 2008!!! V úvahu připadá i jeden manší turnaj ve východních Čechách, kam nás pozvali kluci z Východočeské pobočky.... Těšit se mužete kromě kopačáku i na fotbalový bulletin s přehledem historických výsledků, fotkami a tabulkou střelců (vedená již od roku 1980)!
7. listopadu 2009, 13:15
Migg

Rolge ale neví se zatím ještě kde?
7. listopadu 2009, 11:19
Rolf

Pro zájemce - termín jarního turnaje je stanoven na sobotu 22.května 2010!
4. listopadu 2009, 20:53
Jahoda

Jahoda bude cernej kun pristiho turnaje :-)
4. listopadu 2009, 06:33
Topik333

nebo utečte...
3. listopadu 2009, 16:57
Rolf

Heslo trenéra Adamova zní: "Uspějete!!!"
1. listopadu 2009, 10:16
Migg

Moc pěkně napsaný. Turnaj to byl úžasný a alspoň teďka máme půl roku času vymýšlet taktiku jak uhlídat takový hráče jako jsou : Milan, Rolf, Kahn a pod :-D
31. října 2009, 18:14
Topik333

j, Adamov se furt válí, čáp si své lidi chválí. i když fotbal neumí, povel "na zteč" vyzvání. pořád do něj fušuje, z afy ať rychle kušuje.... :D:D:D
31. října 2009, 16:59
CapzAdamova

Adamov, ať válí (trenér, co neumí hrát fotbal).
29. října 2009, 22:00
Rolf

Kluci z Adamova mají ode mě velké uznání!!! Škoda že jim nepomohl Skawa nebo Stopař! No ale do příště zase o něco vyrostou a budou zkušenější! Ferdo, ve svým věku kopeš skvěle! Opět jsi mě překvapil!!!
29. října 2009, 21:17
Topik333

NAjít soupeře v Afě? koukám, že pobočka fakt upadá :D
29. října 2009, 21:15
Ferda

Skvělý článek. Ani si nejsem jist, jestli si zasloužím takovou chválu. Nechal jsem se párkrát unést a ten tlak neunesl. Nicméně, jak píše Rolf, nakonec zvítězila zkušenost. A je to málem ostuda, že jsme našli rovnoceného soupeře v Adamovských klucích, jejichž věkový průměr byl poloviční. No nic, třebas to příště bude lepší. Hlavně, aby byla dobrá nálada a hráči si to užili. Díky a gratuluju vítězům.
29. října 2009, 20:56
Jahoda

Jojo, tam bylo to tam prííma a i přes nepřízeň počasí se sešlo hodně lidí. Už se těším, že se na jaře sejdeme v Bedřichově a třeba i v ještě hojnějším počtu :-)
Vložení nového komentáře
*
*
*