iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Začala dlouhodobá hra Abandonis

18.2.2015 21:14
Autor: Sova, Počet přečtení: 9496

Obrázek ke článku Začala dlouhodobá hra AbandonisNová dlouhodobá hra na sebe nechala pěknou dobu čekat, nyní bychom vám ji ale rádi konečně představili. Účastníci zimního setkání klubů už zevrubně vědí, o co kráčí, pro vás ostatní je tady kompletní přehled pravidel čtyřměsíční dlouhodobé hry Abandonis.

Námět hry

Nacházíme se v prvních týdnech po velké neznámé katastrofě, která zničila svět, který jsme znali. Ze Země se stala jen velká pošmourná koule, zvířata i rostliny dávno neexistují a životní podmínky pro lidský druh spějí k tomu nejhoršímu.
Největší šance přežít - uchránit se před vlivy počasí a před vraždícími a loupeživými bandami lidských kreatur - je prý na místě zvaném Abandonis. Kolují o něm jen nejasné zprávy a jeho poloha není známa, lze se jen dohadovat a občas z náznaků dedukovat.
Abandonis je prý shromážděním „těch dobrých“, kteří společně pracují na záchraně sebe samých a celého lidstva. Že je to boj s nejasným výsledkem je jasné, stejně tak je ale jasné, že mimo Abandonis nikdo delší čas nepřežije.

Základní pravidla hry

- Abandonis probíhá od 16. února do 14. června 2015 na webu www.abandonis.dlouhodobka.cz.
- Účastníci soutěže jsou jednotlivci do 18 let, kluby se účastní jako soubor jednotlivců (přičemž to pro ně v herním systému bude znamenat nemalé výhody).
- Každý hráč získá po přihlášení do hry (na webu hry a splnění prvního úkolu) přístup k mapě, po které se bude samostatně pohybovat za body získané během dlouhodobé hry.
- Body je možné získat především plněním úkolů, které budou v etapách vycházet na webu hry a v Klubovním hlasateli.
- Cílem hry každého hráče je co nejdříve doputovat do města Abandonis a zachránit si tak holý život.
- Během cesty se hráči mohou na mapě potkat a po vlastní domluvě postupovat nadále společně.
- Kluby mohou plnit úkoly společně a posílat také společná hlášení.
- Každému hráči bude po registraci do hry přidělena náhodná pozice na mapě, odkud vyrazí na své putování. Prošlá pole (a nejbližší okolní políčka) se hráči již navždy odkryjí.
- Pohyb po mapě (jedno pole za jeden bod) hlásí každý hráč na email abandonis@dlouhodobka.cz ve tvaru po sobě následujících pohybů (např. nahoru, nahoru, doprava, dolů atd.).
- V mapě je možné kromě ostatních hráčů narazit také na další nezvyklá políčka, která mohou hráči zjednodušit nebo znesnadnit postup dále.
- Průběžné pořadí hry je určeno aktuální vzdáleností hráčů od cílového pole, tedy od města Abandonis, jehož polohu nikdo nezná.
- Vítězem hry se stane hráč, který jako první vstoupí do města Abandonis nebo hráč, který k němu bude v okamžiku ukončení hry nejblíže.
- Pokud do cíle dorazí v jeden okamžik skupina hráčů, kteří postupovali společně, bude pro účely vyhodnocení a ocenění brána jako jeden hráč.
- Hlavní ceny pro vítěze jsou účast na letním táboře Abandonis zdarma, sportovní vybavení a další (bude v průběhu hry upřesněno na webu v sekci Ceny pro vítěze).

Abandonis

Co dělat?

Ať už jsi jednotlivec nebo člen klubu, jdi hned teď na web www.abandonis.dlouhodobka.cz, přihlaš se svými údaji z iKlubovny a zaregistruj se do hry. Na webu už jsou zveřejněny první úkoly, které můžeš plnit.
Jakmile budeš chtít za splněné úkoly získat body, pošli do redakce hlášení. (Pokud nevíš, jak na to, návod najdeš na webu.) My hlášení obodujeme a ty můžeš ihned postupovat po mapě.
Úkoly není nutné plnit ihned po jejich vání, všechny můžeš plnit kdykoliv během hry.

Kontakty

V případě dotazů je zde email abandonis@dlouhodobka.cz či telefon 605 385 250, kam se můžete obracet. K tomuto účelu slouží také sekce Diskuze na webu hry.
Papírová hlášení o splněných úkolech posílejte na adresu redakce: SPJF, P. O. Box 245, 658 45 Brno.
Hrou vás bude provázet redakční tým ve složení Čáp, Sova, Drobek a Píďa, na které se můžete také těšit na letním táboře Abandonis, který naváže na dlouhodobou hru.

Záznam nebyl nikdy upravován.


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*