iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Již 150 000 cviků pro Jestřába (a bude jich ještě více)

Chceš přispívat na eStopu a sám/sama psát další články?
Nejprve se zaregistruj a pak nás kontaktuj buď v zóně iKlubovna, nebo e-mailem!

31.1.2022 09:49
Autor: Menhart, Počet přečtení: 884

Až do 15. února 2022 probíhají mimořádné závody družstev. Každý den se cvičí předepsané cviky. Od 23. ledna jich bylo odcvičeno již 150 tisíc a to nejsme ani v polovině závodů.
Všichni cvičí pro Jaroslava Foglara - Jestřába. Chcete také cvičit? Připojte se.

 



Tým Pekáčů cvičí po schůzce v klubovně
 
V roce 2021 v covidové době, kdy se nedalo scházet na schůzkách, vyhlásil oddíl Pražská Dvojka - Hoši od Bobří řeky 24 denní maratón cviků pro Jestřába s názvem Le Mans 24 dnů. Každý účastník měl za den odcvičit maximálně 30 lehsedů, 50 kliků a 100 dřepů. Účastníci se sdružovali do týmů po 30 lidech, kteří mezi sebou závodili. Kromě družin PD-HOBŘ, soutěžil také tým PK (Pekáčů - Pracovního kruhu oddílu) a dále 2 týmy vytvořené v SPJF - jedním byl Halahoj (oblastní pobočka SPJF z Třebíče) a druhým tým FB (facebookový tým založený Pražskou pobočkou). V roce 2021 vyhrál tým FB těsně nad Halahojem. V roce 2021 se odcvičilo neuvěřitelných 463 500 cviků.
 
V roce 2022 soutěžily opět 4 týmy. Halahoj nahradil tým z Náchodu Modrá střelka ze sdružení dětí a mládeže DUHA pod vedením Kolčavy. Tým FB měl také obměnu v 8 členech.
Cvičí se každý den od 23. ledna (výročí úmrtí JF) po dobu 24 dní. On line výsledky můžete sledovat na  https://pd-hobr.cz/le-mans-24-dni-2-rocnik-2022/


Nejsme sloní mláďata

31. ledna 2022 - 9. den závodů je pokořena hranice 150 tisíc cviků, které byly odcvičeny pro radost ze hry pro Jaroslava Foglara - Jestřába. "Nejsme sloní mláďata" je vzkaz tam nahoru nejenom od členů týmu, ale i od nezařazených cvičenců, kteří se už nevešli do týmů nebo si netroufli na nálož cviků. Ale cvičí také a jejich výsledky se zapisují do zvláštní tabulky.
V týmech jsou lidé v karanténě, po očkování, po chemoterapii, hendikepovaní a i hodně mladí. Všichni se snaží odcvičit, co mohou, a zlepšovat se. To je smyslem této aktivity, co po nás i Jestřáb chtěl. Cvičíme čestně, podle svých možností a zlepšujeme se.
 
Pro Jestřába cvičí i malé děti.
 
  • soutěží třicetičlená družstva dětí i dospělých (oddílové děti, spolužáci, kolegové z práce, rodinné týmy…). Po zahájení soutěže nejsou změny v nahlášeném seznamu závodníků přípustné, hráče nelze vyměňovat.
  • jede se 24 etap (dní), každá etapa se na závěr dne uzavře a následně samostatně vyhodnotí, výsledky etap se sčítají do celkového výsledku
  • cvičí se dřepy (denní maximum na jednotlivce je 100), kliky (max 50 – ženy mohou ženské provedení) a leh – sedy (max. 30). Cviky není nutné dělat najednou, cvičení je možné kdykoliv v průběhu daného dne přerušit a pokračovat později například v dřepech u králíkárny nebo na autobusové zastávce.
  • cviky jsou bodově ohodnoceny (dřep = 1 bod, klik = 2 body, leh – sed = 3 body). Denní maximum bodů na jednotlivce je tedy 290 bodů.
  • cviky se hlásí každý den vedoucím týmů, který je za tým zapíše do výsledkové tabulky.
  • denní hlášení nedodané vedoucímu týmu v dohodnutém čase propadá. Stejně tak propadá výsledek celého týmu při nezapsaném souhrnném výsledku vedoucím týmu.
  • průběžné výsledky i výsledky jednotlivých etap můžete sledovat na webu. Aktuální údaje budou k dispozici následující den do 12 hodin, do té doby mohou probíhat ze strany vedení případné korekce.

 

Takto cvičil v roce2021 člen oddílu PD-HOBŘ

 

Chcete pro Jestřába odcvičit aspoň pár cviků jako nezařazení? - napište o tom na menhart@spjf.cz
Chcete příští rok cvičit v nějakém týmu? Nebo dokonce si vytvořit tým vlastní? - napište na oddil@pd-hobr.cz
 
Za spolek PD-HOBŘ a PP SPJF se na všechny další podporovatele Jestřábova odkazu těší
Menhart
 
Cvičící babička - z rodiny Větříka.
Vytvořil 31. ledna 2022 v 10:19:28 Menhart. Záznam nebyl nikdy upravován.


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*