iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

NÁPADNÍK - 2 díl: Chrlič plamenů

25.10.2018 17:05
Autor: Menhart, Počet přečtení: 1769

Obrázek ke článku NÁPADNÍK - 2 díl: Chrlič plamenůDalším nápadem, kterým jsme prezentovali naši práci v časopisu České rady dětí a mládeže s názvem Archa, byl netradiční záverečný oheň.
Snad čtenářům pár nápadů z naší činnosti ukáže, že si taky s dětmi a tábory vyhrajeme. Psal jsem to do říjnového čísla t.r. za náš oddíl Příměšťák Rychlé šípy a tábory, kde jsem se letos účastnil, takže se jedná jen o úzký výčet zajímavostí a možných inspirací. Třeba to inspiruje i naše kluby a další členy.

Letošní stanový tábor rodičů s dětmi byl věnován Harry Potterovi. Chtěli jsme mít stylový i závěrečný oheň, kdy jsme porazili Voldemorta.

Hodil se nám dutý vyžraný smrk. Tři dutá polena jsme vázacím drátem (LLM a další ať mi prominou) svázali kolem silného zatlučeného kůlu k sobě a napěchovali chrastím a silnějším dřevem. Uprostřed každého polena jsme nechali drobný průduch (pěchovali jsme to kolem kolíku, který jsme pak vytáhli), aby oheň měl v poleně tah.

 

Polena spodní částí nevedla až k zemi, ale byla na chrastí a drobném dřevě, které jsme zapálili. Každé ze tří polen bylo jako komín, kde ve spodní části bylo žhavo a polena chrlila plameny jako při startu rakety. Opravdu to hučelo jak z propanbutanové opalovačky. Všichni jsme byli v čarodějnickém, tak to byl i stylový závěrečný oheň. Kromě drátů byl celý ze dřeva (žádný propan butan). Na nebi zrovna Voldemor zastínil Měsíc (zatmění v pátek, 27. července 2018), takže páteční večer neměl chybu.

Minulý díl nápadníku naleznete zde.


 

Prázdniny jako malované – ve zpravodaji Archa č. 5/2018  

Prázdniny jako malované - to bylo téma tohoto čísla Archy. Tábory jsou velkým zdroje radosti a nápadů. Tak jsme trošku nechali čtenáře nahlédnout do radosti a práce s dětmi u nás ve Sdružení přátel Jaroslava Foglara, člena ČRDM.   

Zkuste tam někdy také prezentovat naše sdružení, ať se o nás více ví. :-)
ZDAR

Menhart, SPJF - Příměšťák RŠ

Vytvořil 20. října 2018 ve 23:21:55 Menhart. Upravováno 2x, naposledy 25. října 2018 v 17:01:04, Menhart


Diskuze ke článku

13. prosince 2018, 15:54
Menhart (administrátor)

Neskutečné video o Harry Potterovi

Já se u něj nasmál při každém shlédnutí. Pusťte si to ve velkém okně a všímejte si také detailů. To je opravdu vtipné. :-)

8. listopadu 2018, 17:59
Čáp (administrátor)

No, až na ten drát (my asi dodržujeme stejná pravidla jako LLM, ke svazování používáme vykopené smrkové kořínky) dobrý nápad. Až zase jednou budeme mít sci-fi tábor :-)

Vložení nového komentáře
*
*
*