iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Bobří stopou 3/2019 aneb Co se jinde nedočtete

Chceš přispívat na eStopu a sám/sama psát další články?
Nejprve se zaregistruj a pak nás kontaktuj buď v zóně iKlubovna, nebo e-mailem!

5.3.2020 07:54
Autor: Jezek, Počet přečtení: 1097

První, co vás upoutá v aktuálně předposlední Bobří stopě, členském časopise SPJF s titulní stránkou od Františka Lopoura, je čtyřstránkové pojednání kterak byl svět objevován aneb, čím se asi zabývali cestovatelé kdysi. Emil Holub a ti druzí…

Dostalo se mi té cti, že se mohu zevrubněji věnovat dvěma posledním číslům členského časopisu Sdružení přátel Jaroslava Foglara. No neodolal jsem, abych nepřipravil své (poněkud)tradiční listování magazínem, který slouží k obohacení foglarovského světa. Lidé čtěte!

Povídka začínající na straně 7. vezme své příznivce na třech a půl stranách do světa současnosti i tzv. Lovců mamutů zároveň. Ukáže, jaké to je, když se dítě utrhne a jde si za svým a připomene, že ne VŠE je zcela vysvětlitelné.
Hned za ní, za povídkou, je čtyřstrana skupiny P4K (naštěstí se v každém čísle představuje), aby vás i případné další čtenáře osvěžila ve čtení. Třeba tím, že si procvičíte svůj důvtip i intelekt – máte-li nějaký.

Knižní nabídka Bobří stopy doporučí, jaké které čtení by vám nemělo mimo Bobří stopu uniknout. Ve zkrácené verzi dvou stran se následně vypravíte po stopách starých klubů a to hned dvou najednou!
Na straně 18 a 19 se můžete začíst do rozjímání Ondřeje Štindla nad fenoménem Stínadel Jaroslava Foglara se zvláštním (okrajovým) přihlédnutím k roli Širokka v podání Jana Třísky (nedávno zesnulém po tragickém pádu do řeky) v legendárním Bočanově seriálu, který si ve stejném roce připomněl již 50let od vzniku. Do této dvoustrany spadá i krátký report z brněnských Stínadel z listopadu loňského roku. Z roku, do jehož vročení spadá i toto číslo Bobří stopy.

No a než se začtete do ponurého komiksového dobrodružství kamarádů Standy a Čendy, v němž vystupují i samotné legendární Rychlé šípy, kterým k poctě onen komiks vytvořil Johan Cestr, navštívíte výpravnou reportáž ze křtu brněnského malíře, spisovatele, i foglarovce Pavla Čecha, jež svou zatím poslední knihu, dlouho očekávanou knihu, nazval lakonicky, ale výstižně: O Červenáčkovi.
O tom Červenáčkovi, který Rychlým šípům ilustroval jejich věstník TAM-TAM. A u reportu nechybí ani krátký rozhovor se samotným mistrem.

No, vy ji ještě nemáte?!

Za laskavé věnování členského magazínu děkuji Vojtovi.

Vytvořil 5. března 2020 v 07:58:45 Jezek. Upravováno 1x, naposledy 7. března 2020 ve 21:48:55, Jezek


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*