iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Odešel Vladimír Vyskočil - Vyski

10.12.2020 11:33
Autor: Rolf, Počet přečtení: 1021

Obrázek ke článku Odešel Vladimír Vyskočil - VyskiSmutnou zprávu v předvánočním čase přináší následující řádky. V řadách SPJF se již bohužel nepotkáme s foglarovcem, sběratelem, členem OBF a v neposlední řadě také bývalým dlouhodobým členem revizní komise SPJF, Vláďou Vyskočilem. Ten nás opustil  již v průběhu roku 2019, ale naše Sdružení se o této zprávě zřejmě nějakým nedopatřením dozvědělo až nyní. 

Vláďa byl znám jako dobrý člověk i vypravěč zajímavých a často i legračních historek, kterými nás bavil při poradách Vedení SPJF, na kterých jsme se potkávali již od ledna 2003. I ve vyšším věku, kdy měl již přes 70 let, se nebál jet na poradu se spacákem a spát klidně na zemi či matraci. Tak jsme s ním zažili třeba poradu v pražských Vršovicích na Kažašské ulici v 15. patře (na ústředí ČTU u Alpína), či daleký výlet do Jeseníků na MUNU. Vláďa pracoval poctivě v revizní komisi SPJF více než 10 let spolu v trojici s Toníkem Špačkem, Jaroslavem Špačkem - Kazanem a poté i ze Zdeňkem Matějou- Zadtem, který Kazana na dvě volební období nahradil. 

Vyski, jak se mu někdy říkávalo, si nenechával ujít také červnové srazy ve Sluneční zátoce, kam rád jezdíval a býval pravidelným účastníkem také Valných hromad SPJF, které se konaly dříve v Brně - Lužánkách.  

Vláďa Vyskočil se narodil v lednu 1937 a opustil nás loni, kdy nám tuto zprávu po telefonu potvrdil jeden se skautů z Uherského Ostrohu, kde žil. V záznamech Ostrožských listů se nám podažilo nalézt i přesné datum - 11. září 2019. Vyski se tedy dožil 82 let. 

Čest jeho památce! 

VyskiVladimír Vyskočil - Vyski na fotografii druhý zprava. (Sluneční zátoka, 2017)

Vytvořil 10. prosince 2020 v 11:44:42 Rolf. Upravováno 6x, naposledy 10. prosince 2020 v 19:43:39, Rolf


Diskuze ke článku

10. prosince 2020, 19:37
Rolf (administrátor)

Vláďa naposled

Také jsem dnes přemýšlel, kdy jsem Vláďu viděl naposledy. Při zkoumání fotek jsem přišel na to, že Sluneční zátoku navštívil v roce 2017. Bohužel nám starší členové Sdružení odcházejí, takový už je život. Díky za zprávu Ferdo i pozvání do Mraveniště. Budemě te muset někdy přepadnout. A naopak budeš-li ty cestovat někdy opačným směrem, nejen já tě rád uvidím. 

10. prosince 2020, 19:20
Rolf (administrátor)

Časový souběh nebo telepatie?

To je opravdu velká náhoda Alpíne, kde se ti podařilo nakonec to datum vypátrat? Já jsem hledal v loňkých vydáních Ostrožských listů. Komentáře tu mazat asi nejdou, ale myslím že tu nepřekáží. Bohužel datum narození jsem nenašel, ale pokud mě má fotografická pamět neklame, tak to mohlo být 7. nebo 8. ledna 1937. 

10. prosince 2020, 17:06
Ferda

Ahoj Vláďo! Kdypak jsme se viděli naposled my dv

Díky Rolfe za zprávu. Ta mi připomněla, že i já jsem se dlouho neozval, takže při této příležitosti se za to chci omluvit a ubezpečit vás, kamarádi, že jsem stále zde na zemi. Vláďu jsem znal jen ze SlZy a z Hromad, ale myslím, že jsme si rozuměli.
Pokud by kdokoliv z vás jel kolem mraveniště na kole nebo na kolech či cestoval i jinak, zastavte se, rád vás přivítám. Mraveniště je stále na svém místě, jen mravenci se rozlezli do jiných koutů, ale občas, když se si udělají čas, tak je u nás živo víc, než za dávných časů našeho klubu. Jen já už se nemůžu dočkat důchodu, abych jim aspoň trochu stačil.
10. prosince 2020, 16:27
Alpín

Časový souběh v totožné minutě

Rolfe, velkou náhodou se tvoje aktualizace článku ohledně dne úmrtí a můj komentář s doplněním téhož údaje setkaly téměř neuvěřitelně ve stejné minutě. Tím pádem můj komentář pozbývá významu, vymaž jej tedy, prosím (stejně jako tento). Díky.
10. prosince 2020, 15:17
MV Bobr

Bobr pátrající

Dnes jsem řadě kamarádů (členům OBF, revizní komisi a několika členům Vedení SPJF) rozeslal info o odchodu Vladimíra Vyskočila zvaného Vyski. S tímto dobrým kamarádem a skautem jsem se naposledy setkal 17. května 2019 před jeho domem v Uherském Ostrohu. Asi od roku 2018 už nepsal na moji adresu - (třes rukou), proto jsem ho při cestě do Hodonína navštívil. Ve svém archivu jsem měl adresu jednoho z vedoucích skautů v Ostrohu, tak jsem mu v minulých dnech zavolal na mobil. Bylo to smutné sdělení, že Vyski již není mezi námi. Vyski byl jeden z prvních starších skautů co byli na počátku vzniku, resp. přihlášení se do SPJF. Děkuji tímto Rolfovi, že na moje sdělení rychle reagoval a nekrolog připravil. Vyski moc nekamarádil s mobilem, proto bylo těžké jej zkontaktovat. Díky Vyski za zážitky prožité s tebou v letech 1991-2019.
10. prosince 2020, 15:11
Žabka

Vláďa

Tak to je mi líto. Vloni začátkem července jsme ho se Sharpem hledali a pátrali po něm v Uherském Ostrohu na kolech, leč bezvýsledně. To ještě žil. Máme tedy dalšího foglarovského přímluvce v Nebi.

10. prosince 2020, 13:28
Alpín

Vláďa Vyskočil odešel

11. září 2019.
Vložení nového komentáře
*
*
*