iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Jaký byl Večer světel.

28.12.2015 09:38
Autor: Kosta, Počet přečtení: 1929

Obrázek ke článku Jaký byl Večer světel.Večer světel se koná 17. prosince. Je to svátek stínadelských chlapců a děvčat a připomínáme si ho každoročně jako symbol hodnot, které Vontové v čele s Vojtěchem Vontem zastávali a také jako oslavu prvního komiksového vydání Rychlých šípů. Tento rok se Večer světel konal v Praze, Brně a Ostravě.
 

V Ostravě (zapsal Kosťa), celou akci poprchávalo. To ale neodradilo deset účastníků, aby se sešli u evangelického kostela na Husovém náměstí v Ostravě. Tři vylosovaní dostali kreslené Rychlé šípy - Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří.

Pětice hochů letos shlížela na Ostravu z balkonu železniční polikliniky, kde je objevilo 30 nálezců..

V Brně (zapsala Renča) nám počasí taky moc nepřálo, ale k páté hodině odpolední, kdy Večer světel v altánku v Denisových sadech začínal, mrholení ustalo a nepříjemná tedy byla pouze teplota těsně nad nulou, kteřá ztěžovala držení lampionů.

Pětice hochů se letos v Brně schovala na okraji herního území - Rychlé šípy na nás shlíželi z balkónu v Besedním domě Brněnské filharmonie. V letošním roce objevil RŠ rekordní počet skupinek - svoji správnou odpověď poslalo celkem 15 pátracích týmů, při čemž samotných pátračů bylo téměř 30.

Letos se nás na vyhlášení výsledků soutěže Hledáme Rychlé šípy v Brně sešlo zhruba dvacet, pátrače tentokráte k účasti motivovalo i losování o hlavní cenu - stínadelský kalendář na rok 2016, na další dva vylosované účastníky hry pak čekaly komiksové sešity. Několik drobných cen, které jsme také rozdělili mezi účastníky (CD, hrnečky,...), nám do soutěže dodala Brněnská filharmonie, které patří naše poděkování jak za ceny, tak i za možnost umístění figurín na balkón jejich budovy. Na konci zhruba 45 minutového programu Večera světel připravil pro účastníky Soki zajímavou poznávací hru, ve které jsme měli za úkol na starých fotograficíh poznat různá brněnská zákoutí, náměstí či uličky a zařadit je na správné místo v mapě. Po vyhlášení výsledků jsme se nakonec přesunuli do nové brněnské klubovny na Moravském náměstí, kde byl pro všechny zúčastněné připraven teplý čaj a drobné občerstvení a kde jsme celý Večer světel zakončili velmi stylově - bojem o ježka v kleci - tedy deskovou hrou Rychlé šípy.

Vytvořil 28. prosince 2015 v 09:53:07 Kosta. Upravováno 10x, naposledy 31. prosince 2015 ve 13:52:44, Kosta


Diskuze ke článku

29. prosince 2015, 21:24
Mary

Kosťo, ale nás bylo 13.
28. prosince 2015, 10:56
Čáp (administrátor)

V brně

bylo taky škaredě. Vyhlašujeme vždycky v takovém altánku na Františkově (Denisovy sady), ale zimou nám tuhnou prsty. Letos Soki připravil i malou hru - myslím, že Renča o tom chystá reportáž.

Vložení nového komentáře
*
*
*