iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

XXIII. ročník Poháru Bobří stopy: Vyškov oplatil Brnu vánoční prohru!

31.10.2021 20:44
Autor: Rolf, Počet přečtení: 1186

Obrázek ke článku XXIII. ročník Poháru Bobří stopy: Vyškov oplatil Brnu vánoční prohru!Neděle 10. října 2021 se do kalendáře akcí SPJF zapsala fotbalovým turnajem o Pohár Bobří stopy. Již XXIII. ročník této tradiční sportovní události se uskutečnil na tradičním místě - v oboře Holedná v brněnské městské části Jundrov. Ranní mrazíky některé účastníky trochu vyděsily, ale nakonec se nám podařilo dát dohromady dvě sestavy, které se utkali v souboji na tři vítězné zápasy. Stejně jako při posledním turnaji, který proběhl po vánocíh v prosinci tak došlo na moravské derby Brna s Vyškovem. 

Bobří stopa Brno: Sova, Amba, Míla, Skawa, José

Moravští Indiáni Vyškov: Rolf, Lukáš, Red, Aleš Deutsch, Rexík, Beruška

SovaNa hřiště přichází vycházející hvězda a odchovanec havířovského Baníku - Sova číslo 6

Bobří stopa Brno – Moravští Indiáni Vyškov 2:5 (1:3)

Sova, Míla - Lukáš 3, Red, Amba vlastní

Vyškovští hráči nasadili do sestavy hned 3 hráče, kteří nastoupili na Divošském poháru v roce 2001 a tak po 20 letech měli zkušenosti na rozdávání. Střelecké kopačky nazul zejména Lukáš, který se na úvod blýskl hattrickem, a dnešní den se mu podařilo překonat magickou hranici 100 gólů. Brňané tahali v tomto zápase za kratší konec a prohrávali tak na zápasy 0:1.

RolfKopačky si zavazuje Rolf, dnes brankářská jednička Moravských Indiánů. 

Moravští Indiáni Vyškov - Bobří stopa Brno 3:8 (2:4)

Lukáš 2, Aleš D. - Sova 5, Skawa, Míla, José

Po krátké přestávce došlo na druhé střetnutí, kdy vyškovský tým posílil Aleš D. z Prostějova, zatím co José oblékl trikot domácího celku. Jako nezastavitelný tank se do zápasu vřítil Sova, který tak definitivně přišel o nálepku vycházejícího fotbalového talentu a stal se z něj protřelý mazák, jenž se v koncovce vyznačuje důrazem a přesností. Výsledkem bylo dosažení 5 branek v zápase, co pomohlo družstvu Bobří stopy k celkem jednoznačné výhře a vyrovnání série na 1:1.

HolednáAleš Deutsch se snaží ohrozit branku Brnu, ve které je ve střehu připraven José

Moravští Indiáni Vyškov  - Bobří stopa Brno  4:3 (2:1)

Lukáš 2, Red 2 - Sova 3

Pozornější defenzíva, či možná již přicházející únava byla důsledkem menšího počtu branek v třetím zápase. Vyškov si od začátku držel vedení díky sehranému duu Lukáš – Red, na druhé straně pálil do sítě nekompromisně havířovský rodák Sova. Při jednom ze soubojů inkasoval Míla nejprve hokejový bodyček, aby o něco později utržil další nešťastnou ránu při hlavičkovém souboji. Naštěstí se rychle oklepal a doufejme že na další turnaj dorazí zdráv a nezapomene si do chladného počasí i tepláky.

Sova podruhéSova nabírá míč na kopačky a řítí se nezadržitelně do protiútoku.

Bobří stopa Brno – Moravští Indiáni Vyškov 7:7 (2:2), na pen. 3:4

Skawa2, Míla 2, José 2, Sova - Red 5, Aleš D., Lukáš, rozh. pen. Rolf

Šanci zvrátit turnajové statistiky na svoji stranu měli hráči z pod Špilberka ještě v posledním utkání. Stačilo jim k tomu jakkoliv zvítězit, ať už v základní hrací době, prodloužení či na penalty, vyrovnat stav utkání, a vynutit si tak pátý duel. Po vyrovnaném poločase jako by se otevřela stavidla rybníka Rožmberk a na obě branky se valila jedna povodňová vlna za druhou. Moravským Indiánům se díky produktivitě Reda podařilo dostat do vedení již 7:3 a vypadalo to, že je rozhodnuto. Ovšem José ukázal důraz v pokutovém území, Míla zakroutil míč z nulového úhlu do sítě a když se vydal na výlet do útoku i odchovanec TJ Adast Adamov Skawa, bylo vymalováno – rázem to bylo 7:7. Rozhodnout tak musel dramatický penaltový rozstřel. Na straně Brna skóroval Míla, zatím co Lukáš nedal. Sova zvyšoval již na 2:0 a na Aleši z Prostějova byl velký tlak. Ovšem ze svých gumových kopaček poslal míč do růžku a snížil. Skawa poté bombou potvrdil vedení Bobří stopy a také Rolf svůj úkol zvádl, rána do šibenice 3:2. José byl poté vychytán brankářem Vyškova a Red zkušeně vyrovnal. V poslední sérii Skawa namířil doprostřed, což brankář přečetl. Vše měl pak na své kopačce Rolf, který zavřel oči a poslal kulatý nesmysl nechytatelně do opačného kouta než poprvé a bylo rozhodnuto.  Vyškov zvítězil 3:1  na zápasy.

MílaMíla z nulové úhlu zavěsil a připsal si tak neuvěřitelný 689 gól své kariéry! 

KronikářKonečné pořadí XXII. ročníku poháru BS:

1. Moravští Indiáni Vyškov (4-3-0-1 20:20 8b)

 2. Bobří stopa Brno (4-1-0-3 20:20 4b)

Střelci turnaje: 10 – Sova, 8 – Red, 7 – Lukáš, 4 – Míla, 3 – Skawa, José, 2 - Aleš Deutsch, 1 – Rolf, vlastní

Po fotbalovém utkání v létě na Pikárci a Poháru Bobří stopy zbývá ještě odehrát další tentokráte XXV. ročník Divošského poháru, který by se měl uskutečnit zřejmě v listopadu v Brně. Termín ještě není vybrán, budeme vás však v předstihu informovat v pozvánce. Budeme se tedy při další sportovní události těšit na viděnou. Sportu zdar a fotbalu zvlášť! 

Pohár BSSpolečná fotografie - Pohár Bobří stopy 10. října 2021, Brno-Jundrov. 

 

Vytvořil 31. října 2021 ve 20:45:04 Rolf. Upravováno 2x, naposledy 2. listopadu 2021 v 15:06:20, Rolf


Diskuze ke článku

25. listopadu 2021, 12:41
Rolf (administrátor)

Pohár DD v neděli 28.11.

Pokud se současná předpověď mírně zlepší a nebude pršet, měl by turnaj proběhnout v neděli 28. listopadu od 10 hodin. Pokud dojde k nějaké změně, dáme ještě na vědomí. Rolf a Míla

18. listopadu 2021, 14:08
Rolf (administrátor)

Termín turnaje o Pohár DD

Kdy se odehraje XXV. ročník "Divošského poháru" můžete hlasovat zde, nejpravděpodobnější je prozatím tato neděle 21.11. nebo ta další 28.11.

https://doodle.com/poll/k4mb4ztns3dfmcr9 

Vložení nového komentáře
*
*
*