iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Světlo od Jestřába - 20 let od jeho odchodu

22.1.2019 06:00
Autor: Menhart, Počet přečtení: 1904

Pražská pobočka SPJF vždy den před výročím úmrtí Jaroslava Foglara uklízí místo Jestřábova posledního odpočinku, aby následujíci den mohli chodit "hosté"...

Světlo od Jestřába

Pražská pobočka SPJF vždy den před výročím úmrtí Jaroslava Foglara uklízí místo Jestřábova posledního odpočinku, aby následujíci den mohli chodit "hosté" - oldskauti, Dvojkaři a v 16:30 hod i členové pobočky a další příznivci.
Letos stačilo desku jen omést, porovnat větvičky kolem lilie a umýt desku. Najednou se objevilo Slunce a snad tak i poděkovalo, že se o hrob pobočka stará.

U Jestřábova hrobu se sejdou příznivci také v sobotu 26. ledna odpoledne před divadelním představením. Na FB nadace se píše: "Před představením se sejdeme u hrobu Jaroslava Foglara na Vinohradském hřbitově v Praze ke krátké vzpomínce. Chcete-li se připojit, sraz je v sobotu 26. ledna 2019 u vstupu na hřbitov na Vinohradské třídě, zastávka TRAM Vinohradské hřbitovy. Ke hrobu se vydáme v 16:00. Místo srazu i místo odpočinku J. Foglara najdete ZDE."

 

Autobiografie od Jestřába

Dnes v úterý 22. ledna 2018 se rozkřiklo, že vychází unikátní autobiografie Jaroslava Foglara Běh mého života. Napsal ji vlastně sám Jaroslav Foglar a u příležitosti 20 let od Jestřábova odchodu ji připravila Skautská nadace Jaroslava Foglara.
Vychází v limitované edici 200 číslovaných výtisků (250 Kč/ks) a každý výrobek je jedinečný. Podrobněji ZDE.

 

Film Tady je Jestřábovo

Připravil tvůrce reportáže v České televizi jako svůj drobný příspěvek k Roku Rychlých šípů. Nátečeno to bylo pro magazín Gejzír (čtvrtek 29. listopadu 2018), ale tam se všechno nevešlo, tak záběry z bytu sestříhal a společně se Skautskou nadací Jaroslava Foglara vystavil pro zájemce na YouTube. Dnes už byt je po rekonstrukci úplně jiný, takže je to cenný dokument.

 

Jaroslav Foglar – 20 let od úmrtí v České televizi

Televize připomíná Jaroslava Foglara hraným filmem Záhada hlavolamu a dokumentem Hlavolam jménem Jaroslav Foglar. Více ZDEZDE.

 

Ohlas v novinách

Stejně jako u 80. výročí Rychlých šípů, zkusíme během několika dnů připravit přehled tisku, kde se o JF psalo. Pokud budete do komentářů k článku psát to, co naleznete, pomůžete tak sběratelům nakupovat okamžitě.

 

Divadelní představení Hrajeme pro Jestřába – speciální uvedení představení Záhady hlavolamu

Také jste se nemohli dostat do divadla na Záhadu hlavolamu? Předprodej je vždy 1x v měsíci o půlnoci a během 10 minut je vyprodáno. Proto Skautská nadace Jaroslava Foglara zakoupila celé představení a nabídla jej mimo prodejní kanály divadla zájemcům z řad foglarovců. Před představením a o přestávce se budou doprodávat placky, zápisníky atd. k Roku Rychlých šípů. Bude to na delší dobu poslední možnost, kde se tyto sbírkové předměty budou dát pořídit.

 

 

Vytvořil 22. ledna 2019 ve 20:01:01 Menhart. Upravováno 4x, naposledy 23. ledna 2019 v 06:23:08, Menhart


Diskuze ke článku

24. ledna 2019, 07:06
Winoga

Český Brod

Jaroslav Petrásek měl výtečný vzpomínkový večer na Jaroslava Foglara.
https://www.cesbrod.cz/item/moji-pratele-jaroslav-foglar-a-jiri-suchy
Vložení nového komentáře
*
*
*