iKlubovnae-StopaSPJFe-ShopDlouhodobá hra pro kluby


, Registrovat
Přejít na menu

Cvičíme pro Jestřába již 3. rok

Chceš přispívat na eStopu a sám/sama psát další články?
Nejprve se zaregistruj a pak nás kontaktuj buď v zóně iKlubovna, nebo e-mailem!

30.1.2023 11:58
Autor: Menhart, Počet přečtení: 414

Již  160 000 cviků pro Jestřába (a bude jich ještě více) jsme odcvičili od 23. ledna v soutěži 5 týmů včetně Hochů od Bobří řeky. Hledáme ještě 5 účastníků do 15 let pro posílení našeho týmu. Dohromady nás pak bude cvičit 150 v celé ČR.

Historie cvičení
V roce 2021 v covidové době, kdy se nedalo scházet na schůzkách, vyhlásil oddíl Pražská Dvojka - Hoši od Bobří řeky 24 denní maratón cviků pro Jestřába s názvem Le Mans 24 dnů. Každý účastník měl za den odcvičit maximálně 30 lehsedů, 50 kliků a 100 dřepů. Účastníci se sdružovali do týmů po 30 lidech, kteří mezi sebou závodili. Kromě družin PD-HOBŘ, soutěžil také tým PK (Pekáčů - Pracovního kruhu oddílu) a dále 2 týmy vytvořené v SPJF - jedním byl Halahoj (oblastní pobočka SPJF z Třebíče) a druhým tým FB (facebookový tým založený Pražskou pobočkou). V roce 2021 vyhrál tým FB těsně nad Halahojem.
 
V roce 2022 soutěžily opět 4 týmy. Halahoj nahradil tým z Náchodu Modrá střelka ze sdružení dětí a mládeže DUHA pod vedením Kolčavy. Tým FB měl také obměnu v 8 členech.
 
 
O soutěži
Cvičí se každý den od 23. ledna (výročí úmrtí JF) po dobu 24 dní. On line výsledky letošního ročníku můžete sledovat na  https://pd-hobr.cz/le-mans-24-dni-3-rocnik-2023/

 "Nejsme sloní mláďata" je vzkaz tam nahoru nejenom od členů týmu, ale i od nezařazených cvičenců, kteří se už nevešli do týmů nebo si netroufli na nálož cviků. Ale cvičí také a jejich výsledky se zapisují do zvláštní tabulky.
 
V týmech jsou staří i mladí, lidi po chemoterapii, hendikepovaní a nejmladším v našem týmu FB je 6 let. Všichni se snaží odcvičit, co mohou, a zlepšovat se. To je smyslem této aktivity, co po nás i Jestřáb chtěl. Cvičíme čestně, podle svých možností a zlepšujeme se.
 

 

  • Soutěží třicetičlená družstva dětí i dospělých (oddílové děti, spolužáci, kolegové z práce, rodinné týmy…). Po zahájení soutěže nejsou změny v nahlášeném seznamu závodníků přípustné, hráče nelze vyměňovat.
  • Jede se 24 etap (dní), každá etapa se na závěr dne uzavře a následně samostatně vyhodnotí, výsledky etap se sčítají do celkového výsledku
  • Cvičí se dřepy (denní maximum na jednotlivce je 100), kliky (max 50 – ženy mohou ženské provedení) a leh – sedy (max. 30). Cviky není nutné dělat najednou, cvičení je možné kdykoliv v průběhu daného dne přerušit a pokračovat později například v dřepech u králíkárny nebo na autobusové zastávce.
  • Cviky jsou bodově ohodnoceny (dřep = 1 bod, klik = 2 body, leh – sed = 3 body). Denní maximum bodů na jednotlivce je tedy 290 bodů.
  • Cviky se hlásí každý den vedoucím týmů, který je za tým zapíše do výsledkové tabulky.
  • Denní hlášení nedodané vedoucímu týmu v dohodnutém čase propadá. Stejně tak propadá výsledek celého týmu při nezapsaném souhrnném výsledku vedoucím týmu do půlnoci příslušného dne..
  • Průběžné výsledky i výsledky jednotlivých etap můžete sledovat na webu. Aktuální údaje budou k dispozici následující den do 12 hodin, do té doby mohou probíhat ze strany vedení případné korekce.
 
         
 
Rok 2023
Novinkou od roku 2023 je, že každé družstvo musí mít alespoň polovinu členů do 15 let. Právě to je náš velký problém, protože mladých máme zatím jen 10, takže každý den přicházíme o cviky a bodové ohodnocení 1/6 týmu. To je příčinou toho, že vítězství v minulých ročnících jsme letos zatím poslední.
Bereme děti i s rodiči, kteří budou cvičit jako nezařazení, ale budou cvičit spolu se svými dětmi, kterých výsledky posílí náš tým.
 
 
Chcete pro Jestřába odcvičit aspoň pár cviků jako nezařazení? - napište o tom na menhart@spjf.cz
Chcete příští rok cvičit v nějakém týmu? Nebo dokonce si vytvořit tým vlastní? - napište na oddil@pd-hobr.cz
 
Za spolek PD-HOBŘ a cvičence ze SPJF se na všechny další podporovatele Jestřábova odkazu těší Menhart
 

Obr. PD-HOBR.cz
Vytvořil 30. ledna 2023 ve 12:22:31 Menhart. Upravováno 3x, naposledy 2. února 2023 ve 14:17:54, Menhart


Diskuze ke článku

Vložení nového komentáře
*
*
*